Yerlikaya: Provokatörlere izin vermeyeceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sığınmacı-göçmen gerilimi sürerken son bir haftada düzenlenen operasyona dair verileri paylaştı.

“Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelemizi 7/24 kararlılıkla sürdürüyoruz” diyen Yerlikaya “Hiçbir düzensizliğe müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Provokatörlere izin vermedik, vermeyeceğiz. Milli menfaatlerimiz doğrultusunda; kamu düzeni ve güvenliğimizden asla taviz vermeden insan haklarına, hukuka, medeniyet değerlerimize uygun olarak göç ile aralıksız mücadele ediyoruz ve etmeye de  devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Son 1 haftadır süren Kalkan-25 operasyonlarında; toplam 100 operasyon gerçekleştirildiğini bildiren Yerlikaya “Operasyonlarda 149 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 42’si tutuklandı. 21’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor” bilgisini paylaştı.

Yerlikaya ayrıca iki bin 563 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi. “Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı” ifadelerini kullandı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx