Vücudumuzda Su Toplayan Bir Yeri Neden Patlamamamız Gerektiğini Öğrenince Bir Daha O Bölgeye Dokunmayacaksınız

Çok yürüdükten sonra vuran bir ayakkabının ayak bileğimizde bıraktığı yara ya da bir yanıktan sonra oluşan su toplamaları… Okurken bile canınızın yandığını tahmin edebiliyoruz.

Gelelim önemli kısma… Neden bu içi su dolu kabarcıkları patlatmamamız gerekiyor?

Bu durum, birçok insanın hemen müdahale etme eğiliminde olduğu bir durumdur.

Çünkü buraya müdahale edildiğinde, tıpkı her yarada olduğu gibi burada da tedavi sürecini uzatmış oluyoruz. Bu yüzden su toplamış yaraların bakımı, dikkatli ve doğru bir şekilde yapılmalı.

Bu kabarcıklar, yaranın iyileşme sürecinde aslında alttaki cildi koruyor. İçinde bulunan sıvı, aslında çok steril ve bölgeyi iyileşme süreci tamamlanana kadar temiz tutuyor. Patlatılmaları durumunda ise enfeksiyon riskini maksimuma çıkarmış oluyoruz.

Peki nasıl müdahale edilebilir?

Su toplamış bölgeyi soğutmak için yanık bölgeye soğuk su uygulanmalıdır. Ancak burada da yapılan bir hata var ki yaraya soğuk su yerine buz tutmak. Buz, dolaşımı azalttığı için yaraya zarar verir.

Steril tutulması önerilen bu bölgelere, kabarcığın kendiliğinden geçmesini bekleyene kadar dokunmamak gerekiyor. Bu süre ise yaklaşık üç hafta kadar sürecektir.Formun Üstü

Bu bilgileri yalnızca bilgilendirmek için verdik, eğer böyle bir şikâyetiniz varsa bir uzmana danışmanız gerektiğini tekrar hatırlatalım.

Kaynaklar: Medicana, Acıbadem

Sağlıkla ilgili diğer içeriklerimiz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx