Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji, Fransız Şirketi CEVA Corporate Services’e Satılıyor

Borusan’ın lojistik şirketi Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji, Fransız deniz taşımacılığı devi CMA CGM’nin iştiraki CEVA Corporate Services’e 440 milyon dolar karşılığında devrediliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Borusan Yatırım’a ait yüzde 30,53 ve Borusan Holding’e ait yüzde 69,47 oranındaki hisselerin tamamı CEVA Logistics’e devredilecek.

Satış İçin Rekabet Kurumu Onayı Alınacak

Borusan Grubu’nun diğer lojistik şirketi Borusan Limanı ise faaliyetlerine devam edecek. Devir bedeli 440 milyon dolar olarak belirlenmiş olup, hisse devir süreci Rekabet Kurulu onayının ardından tamamlanacak.

CEVA Logistics, 110 binden fazla çalışanıyla 170’ten fazla ülkede 1500’den fazla tesis ile hizmet vermektedir. Şirket, deniz, kara, hava ve lojistik çözümleri alanlarında faaliyet göstermektedir ve 2024 yılı ciro rakamı 18,3 milyar dolar olarak açıklanmıştır.

‘Türkiye Adına Büyük Bir Gurur’

Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji’nin köklü geçmişine vurgu yapıp, CEVA Logistics’e devredilmesinin ülke ve sektör için değer kattığını ifade etti. Kafadar, “Grubumuzun lojistik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 52 yıl önce kurduğumuz şirketimizin, küresel alanda yer alacak bir oyuncuya dönüşmesi bizim için büyük bir gurur” dedi.

Borusan Grubu’nun ülke ekonomisine katkılarını sürdüreceğini belirten Kafadar, CEVA Logistics CEO’su Mathieu Friedberg ise Türkiye’nin stratejik bir pazar olduğunu vurgulayarak, Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji’nin bu birleşiklikle daha hızlı büyümeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Related Posts

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir