Termal kamerayla ölçüm yapıldı: Sıcaklık 100 dereceye ulaştı






Atina’da Termal Kamera İle Sıcaklık Ölçümleri Yapıldı

Atina’da Termal Kamera İle Yapılan Sıcaklık Ölçümleri

Atina Belediyesi, kentte termal kamerayla yaptığı ölçümleri basınla paylaştı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte, termal kamera, binaların çatılarında 100 dereceye varan ölçümler yaptı.

Termal kamera verilerine göre, asfaltta ise sıcaklık 70 dereceyi buldu.

Yunanistan Meteoroloji Dairesinin verilerine göre, ülke genelinde hafta başından beri devam eden çöl sıcakları yarın da etkisini gösterecek. Hava sıcaklıkları birçok yerde 40 derecenin üzerine çıkacak.

Başkent Atina’da aşırı sıcak hava nedeniyle tarihi Akropolis Tapınağı bugün hem tarihi tapınakta çalışanların hem de ziyaretçilerin güvenliği için 13.00-17.00 saatlerinde ziyarete kapatılmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da sıcaklıkların yüksek olduğu bölgelerde güvenlik için 12.00-17.00 saatlerinde açık alanlarda beden gücü gerektiren işlerde işçi çalıştırma yasağı getirmişti.

Bu kapsamda öğle saatlerinde yük taşımacılığı, kuryelik, inşaat ve tersane işçiliği gibi alanlarda çalışmalar durdurulmuştu.


Related Posts

DEM Parti’den TBMM’de “Genel Görüşme” talebi

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kobani Davası’nda tutuklu bulunan diğer siyasetçiler hakkında AİHM kararlarının uygulanarak siyasetçilerin ”derhal serbest bırakılmaları için Meclis’te Genel Görüşme açılmasını” talep etti.

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.

Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim birimini daha ele geçirdi: Tolstoy Rus kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde Tolstoy yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

Dervişoğlu’ndan AKP’li ‘Yeliz’e ağır sözler

Dervişoğlu, Cumhuriyet için ‘Kanlı Darbe’ ifadesini kullanan AKP’li Çamlı’ya sert sözlerle yüklendi.

Leman dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir için gözaltı kararı

Leman Dergisi hakkında yürütülen soruşturmada, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında gözaltı kararı verildi.

İtalya’da yangın yerleşim yerlerine yaklaştı: Sardinya Adası’nda tahliye

İtalya’nın Sardinya Adası’nın kuzeyinde çıkan yangın sonucu 20 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.