Sağlık emekçilerinden yurt genelinde açıklama: Sağlık Bakanlığı iş bırakma eylemlerimizin etkisini görünmez kılmaya çalışıyor

Sağlık Meslek Örgütleri Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne Karşı Eylemde

Sağlık meslek örgütleri, ülke genelinde eş zamanlı olarak Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı yapılan iş bırakma eylemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Osmaniye Tabip Odası Başkanı Cuma Korkmaz, sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunlara vurgu yaparak, “Her gün yüz binlerce kişiyi sağlığına kavuşturmak, hastalıklarını önlemek için çalışırken; şiddet, mobbing, performans baskısı, güvencesiz gelir, niteliksiz yöneticiler, sağlıkta çeteleşme gibi pek çok sorunla mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sorunlar Ülke Genelinde Protesto Edildi

Bugün sağlık meslek örgütleri, ülke genelinde ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarındaki sorunları protesto etti. Osmaniye’den Genel Sağlık-iş, Osmaniye Tabip Odası, Osmaniye Aile Hekimleri Derneği, CHP Osmaniye İl Teşkilatı ve sağlık çalışanları eş zamanlı olarak açıklama yaparken, Van’da Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, Hekimler Birliği Sendikası, Hekim Sen, Genel Sağlık Sendikası, Van-Hakkari Tabip Odası yer aldı. Bunun yanı sıra Burdur’da da Genel Sağlık-İş ve sağlık emekçileri ortak basın açıklaması düzenledi.

Seslerini Duyurmak İstiyorlar

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Cuma Korkmaz, ortak basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bizler, sağlık sistemine yönelik yaşanan sorunları protesto etmek ve taleplerimizi dile getirmek adına bugün ülkenin dört bir yanında bir araya geldik. Şiddet, mobbing, performans baskısı, güvencesiz gelir, niteliksiz yöneticiler, sağlıkta çeteleşme gibi sorunlarla uğraşırken, kamu otoritesinin desteği yerine engel oluşturmasıyla karşılaşıyoruz.”

“Sağlık Bakanlığı İş Bırakma Eylemlerimizi Yok Saymaya Çalışıyor”

Sağlık Bakanlığı’nın, sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmak yerine, yeni yönetmeliklerle otoriter bir rejimi benimseyerek işçi haklarını yok saymaya çalıştığını belirten Korkmaz, “Bakanlık, iş bırakma eylemlerimizin etkisini azaltmaya çalışıyor. Bizler de tüm sağlık kurumlarında iş bırakarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ayrıca, birinci basamakta çalışan hekimlerin, ebelerin, hemşirelerin uzun süredir devam eden mücadelesini destekliyor ve sahipleniyoruz” şeklinde konuştu.

“Sesimizi Duyan Var Mı?”

Sağlık Bakanlığı’na seslenen Korkmaz, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için etkin önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak, “Hekimlerin, ebelerin, hemşirelerin ve tüm sağlık emekçilerinin taleplerini dikkate almalı ve çözüm üretmelidir. Tüm sağlık mesleklerinin hakları korunmalı, şiddet önlenmeli ve sağlık hizmeti kaliteli bir şekilde sunulmalıdır. Bizler sağlık meslek örgütleri olarak, sağlık sisteminin iyileştirilmesi ve toplumun sağlığının korunması adına taleplerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

“Sesimize Ses Vermeye Davet Ediyoruz”

Korkmaz, sağlık çalışanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve toplumun sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için destek beklediklerini belirterek, “Tüm sağlık mesleklerinin haklarının korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi sadece bizleri değil, tüm toplumu etkileyecektir. Sesimize ses vererek, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve sağlık emekçilerinin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Related Posts

Bu deprem diğerlerine benzemiyor! 1250 deprem ne anlatıyor? Kütahya’da neler oluyor?

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özburan, son 1.5 ayda Kütahya Simav’da bin 250 sarsıntı meydana geldiğini belirterek, sarsıntıları “deprem fırtınası” olarak tanımladı. Doç. Dr. Özburan ayrıca, “Simav’daki depremlerin jeotermal kökenli olabileceğini düşünüyoruz. Asıl cevabı çalışmalar sonlandırıldıktan sonra verebiliriz” dedi.

Ayrı yaşadığı eşini yaralayıp mezarlıkta canına kıy

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ayrı yaşadığı eşi Canan Ayhan’ı (42) yaralayan ve yanındaki komşusu Behiye A.’yı da vurmak isterken tabancası tutukluk yapan Ayhan Ayhan (46), daha sonra gittiği mezarlıkta intihar etti. Olay, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Hastaneye kaldırılan Canan Ayhan’ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu köyde sudan çok kola var: Dini törenlere bile karışmış

Bir gün bir Coca-Cola dağıtım kamyonunun köye girmesiyle hayatları değişti. Artık burada sudan çok kola bulunuyor, bakkallar “Kola satmazsam müşteri gelmez” diyor.

İran’dan ABD ile nükleer müzakere açıklaması: ‘Hızlı sonuç alınabilir’

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD ile ülkesi arasındaki nükleer müzakerelerin olumlu sonuçlanabileceğini dile getirdi. Erakçi, ABD’nin Tahran’ın uranyum zenginleştirme programının sona erdirilmesi isteğinden vazgeçmesi durumunda görüşmelerde hızlı mesafe kat edilebileceğini belirtti.

Mersin’de iki aile arasında silahlı kavga: 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde iki aile arasında tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Yaşananlar sırasında yaralanan 2 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ‘yardım’ tuzaklarıyla 125 Filistinliyi katletti

Terör devleti İsrail, ABD güdümlü yardım dağıtım noktalarında açlıkla boğuşan ve gıda almak isteyen Filistinlilere 27 Mayıs’tan bu yana ateş açıyor. Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 125’e, yaralıların sayısının 736’ya yükseldiğini bildirdi.