Rusya Başbakan Yardımcısı: BRICS tahıl borsası, Batı’ya bağımlılığı azaltacak

Rusya Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, yazılı bir açıklama yaparak, Rusya’nın BRICS içinde kurmayı planladığı tahıl borsası projesi hakkında görüşlerini paylaştı.

Patruşev, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın tahıl borsası oluşturma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, Rusya’nın bu konudaki önerilerini BRICS ülkelerine sunduğunu açıkladı.

BRICS ülkeleriyle yapılan yoğun görüşmelerde tahıl borsasının kurulmasının, Batı’nın ticaret platformlarına olan bağımlılığını azaltacağını ve tahıl pazarının verimliliğini artırmak için gerekli altyapının oluşturulmasına destek olacağını vurgulayan Patruşev, tahıl borsasının BRICS içinde bağımsız fiyat göstergelerinin oluşmasına da olanak tanıyacağını belirtti.

Patruşev, “Bu durum tarım ürünlerinin dünya pazarındaki maliyetinin daha objektif bir şekilde değerlendirilmesine katkı sağlayacaktır.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Related Posts

Avrupa Merkez Bankası’ndan sekizinci faiz indirimi

Avrupa Merkez Bankası’ndan sekizinci faiz indirimi

Borsa haftayı yükselişle kapattı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, arife günü işlemlerini yüzde 0,12 artışla 9.486,56 puandan tamamladı. İşlem hacmi 28 milyar lirayı bulurken, en fazla kazandıran sektör yüzde 1,96 ile bilişim oldu.

Zirai donun etkisi 2–3 yıl sürebilir

Zirai dondan etkilenen 34 ilden 13’ünü ziyaret eden TBMM Araştırma Komisyonu zararın etkisinin 2-3 yıla yayılan bir gelir kaybına yol açabileceğini tespit etti.

Suudi enerji devi Çin’den vazgeçti! 2 milyar dolarlık dev yatırım Türkiye’ye kaydı

Suudi Arabistan merkezli ACWA Power enerji şirketi, Çin’e yapacağı yatırımı Türkiye’ye kaydırdı. Türkiye’de 2 milyar dolarlık güneş enerjisi yatırımı hazırlığında olduğu belirtilen ACWA Power’ın, Sivas ve Karaman’da birer gigavat büyüklüğünde güneş enerjisi santrali kuracağı öğrenildi.

Toyota’dan 26 milyar dolarlık özelleştirme hamlesi

Japon otomotiv devi Toyota, forklift ve batarya üreticisi Toyota Industries’i 26 milyar dolara özelleştirecek. Sürpriz fiyatla gelen anlaşma, Toyoda Ailesi’nin şirket üzerindeki etkisini güçlendirirken, grup içinde kapsamlı bir yeniden yapılanmanın da kapısını aralıyor.

Ünlü ekonomist açıkladı: Altın dolar ve borsanın kaderini bu karar çizecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları sonrası ekonomist Filiz Eryılmaz enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Eryılmaz, gelen enflasyon rakamları sonrası Merkez Bankası’nın faiz indireceğe tarihe ilişkin açıklamalarda bulunarak altın dolar ve borsanın kaderini belirleyecek unsurları sıraladı.