MIT’den ayrılan 21 yaşındaki Selin Kocalar’ın kurucuları arasında olduğu yapay zeka girişimi, 300 milyon dolar değerlemeye ulaştı

MIT Çıkışlı Yapay Zeka Girişimi “Delve” 3 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Dünyanın en tanınmış üniversitelerinden biri olan Massachuets Institute of Technology (MIT) mezunlarından oluşan genç bir girişimci ekibin kurduğu yapay zeka girişimi “Delve”, 3 milyon dolarlık tohum yatırımı alarak dikkatleri üzerine çekti.

Yapılan habere göre, yapay zeka teknolojisi kullanarak düzenleyici uyumluluğu otomatik hale getiren Delve, 300 milyon dolar değerleme ile 32 milyon dolarlık Seri A turunu başarıyla tamamladı.

MIT, Stanford ve Berkeley’den Öğrencilerin Ortak Girişimi

Tech Crunch’a verilen röportajda, MIT, Stanford ve Berkeley gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden bir araya gelen gençlerin oluşturduğu Delve, nadir görülen yüksek yatırım alan yapay zeka şirketlerinden biri olarak kabul ediliyor.

İlkokul Arkadaşları, Şimdi Başarılı Girişimciler

Kurucular Faruk Kaushik ve Selin Kocalar, MIT’de okurken tanıştı ve ikisi de yapay zeka ve sağlık teknolojileri konusunda tutkulu olduklarını belirttiler. 2023 yılında, yapay zeka destekli bir tıbbi kayıt sistemi üzerinde çalışmaya başlayan ikili, kısa sürede birçok tanınmış yatırımcının ilgisini çekmeyi başardı.

Delve’in kurucuları şunları söyledi: “Yapay zeka teknolojileri geliştikçe biz de kendimizi sürekli yenilemeye çalışıyoruz. Ancak asıl farkımız, sahip olduğumuz derin ve sektörel bilgidir. Yeni düzenlemeler ve kurallar değiştikçe, uyum sağlama süreci de sürekli değişiyor. Delve olarak bu alanda öne çıkıyoruz.”

Related Posts

Selektörle uyarı yaparken ceza yiyebilirsiniz: İşte yasağın detayları!

Sürücülerin, yolda başkalarına karşı nazik ve düşünceli olmak amacıyla yaptıkları bir davranış 1000 sterline mal olabilir. Selektörle yapılan uyarı pahalıya patlıyor. İşte yasağın detayları

Denizi kirleten Yalova Belediyesi’ne 1,3 milyon lira ceza

Denizde kirliliğe neden olan Yalova Belediyesi’ne 1 milyon 337 bin 354 lira ceza uygulandı.

AYM’den CHP’nin HSK seçimlerine ilişkin başvurusuna ret

Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP’nin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Seçimlerine ilişkin itiraz başvurusunu görevsizlik nedeniyle reddetti.

Uluslararası Tepkiler Büyüyor

25 ülke, İsrail’in Gazze’deki operasyonlarını kınayarak savaşın hemen sona ermesini istedi.

Bodrum’da Sürüklenen 2 Tekne Kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum açıklarında sürüklenen 2 teknedeki 9 kişi, Kıyı Emniyeti ekiplerince kurtarıldı.

Türk kabilesi Dukhaları bilir misiniz: Keşfi yapan antropolog Odatv’ye konuştu

Gökhan Karakaş yazdı: Orta Asya’nın ulaşılması zor tayga ormanlarında yaşayan Türk kabilesi Dukhaları ülkemize tanıtan kültürel antropolog Selcen Küçüküstel yine çok bilinmeyen bir toplumu inceledi…