İstanbul dahil çok sayıda ili vuracak! Meteoroloji’den yeni uyarı geldi

Son yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu olacak, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzincan, Dersim ve Erzurum çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek, diğer bölgeler ise az bulutlu olacak.

Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması beklenirken, Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde toz taşınımı olabileceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı: İç ve batı bölgeler ile Karadeniz’de 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eserken; Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

UYARILAR:

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar (50-70 km/saat) nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

EDİRNE 17°C, 31°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL 20°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 17°C, 28°C

Parçalı bulutlu

KOCAELİ 20°C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

A.KARAHİSAR 15°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 21°C, 37°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 22°C, 33°C

Az bulutlu ve açık

MUĞLA 19°C, 36°C

Az bulutlu ve açık

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

ADANA 25°C, 36°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 28°C, 37°C

Az bulutlu ve açık

HATAY 24°C, 34°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 19°C, 34°C

Parçalı ve az bulutlu

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ANKARA 17°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR 14°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ 16°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA 20°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması ve kıyılarda kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor.

BOLU 15°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 18°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 22°C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 18°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

AMASYA 21°C, 35°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN 18°C, 33°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 22°C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde il geneli ile öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 23°C, 28°C

Parçalı bulutlu

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Erzurum, Dersim ve Erzincan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

ERZURUM 11°C, 28°C

Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 9°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA 20°C, 36°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN 11°C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçecek, bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR 22°C, 40°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 24°C, 39°C

Az bulutlu ve açık

SİİRT 24°C, 37°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 29°C, 41°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz’de fırtına; Güney Ege’nin güneyi ile Batı Akdeniz’in batısında fırtınamsı rüzgarların bekleniyor olduğunu gösteriyor. Karadeniz’de hava durumu parçalı ve çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere Orta ve Batı Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek.

Rüzgar, Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan eserken, Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan esmeye devam edecek. Dalga boyu 1,0 ila 2,0 m arasında değişirken, yer yer 2,0 ila 3,0 m’ye ulaşabilecek. Görüş koşulları iyi olacak, ancak yağış anında orta; fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf olabilir.

Marmara’da hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak, ancak bugün akşam saatlerinde geneli ile gece saatlerinde doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçebilir.

Rüzgar, kuzey ve kuzeybatıdan eserken, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan esmeye başlayacak. Dalga boyu 0,5 ila 1,5 m arasında olacak, bugün akşam saatlerinde 2,0 m’ye ulaşabilir.

Ege’de hava durumu az bulutlu ve açık olacak; rüzgar, Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan eserken, yarın öğle saatlerinde güneyi 7 kuvvetinde esebilir.

Akdeniz’de hava durumu az bulutlu ve açık olacak, rüzgar Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan esmeye devam edecek. Dalga boyu 1,0 ila 2,0 m arasında olacak, yer yer 2,5 m’ye ulaşabilir. Görüş koşulları iyi olacak.

Dalga boyu 1,0 ila 2,0 m arasında olacak, yer yer 2,5 m’ye ulaşabilir. Görüş koşulları iyi olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx