Mutki Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

İranlı Turistler Van’a Akın Etti

Nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, alışveriş festi ile şehri renklendiriyor.

İranlı Turistler Van’a Akın Etti

Van’ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı, bu yıl Nevruz tatili dolayısıyla çok sayıda İranlı turiste ev sahipliği yapıyor. Turistler, kenti ziyaret ederek alışveriş yapma fırsatı bulurken, Van Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri de onları karanfillerle karşıladı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, İranlı turistlere Van Alışveriş Günleri etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Festival kapsamında birçok işletmede indirimlerin olduğunu aktaran Çeliktaş, turistlere avantajlı alışveriş yapma imkanı sunduklarını belirtti.

İranlı turistlerin kente olan ilgisi her geçen yıl artarken, geçen yıl 720 bin İranlı turisti ağırlayan Van, bu yıl hedefini 1 milyon turist olarak belirledi. Çeliktaş, “İranlı turistler, Van’ın ekonomik ve kültürel hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Misafirperverliğimizle onları en iyi şekilde ağırlamayı amaçlıyoruz” dedi.

İran’dan gelen turistler ise Van’a duydukları ilgiyi ve Nevruz tatili boyunca yapacakları eğlenceleri dile getirerek mutluluklarını ifade ettiler. – VAN