IMF İngiltere ekonomisi için büyüme tahminini güncelledi

IMF, İngiliz Ekonomisinin Büyüme Tahminini Yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), İngiliz ekonomisine ilişkin bu yılki büyüme tahminini yüzde 1,1’den yüzde 1,2’ye yükseltti. IMF’nin İngiltere ekonomisine yönelik 2025 yılı IV. Madde kapsamındaki değerlendirmesine göre, ülke ekonomisi 2024’ün ikinci yarısındaki yavaşlamanın ardından bir toparlanma sürecinden geçiyor.

IMF, İngiliz ekonomisine yönelik bu yıl için büyüme tahminini artırırken, uzun vadeli büyüme beklentileri zayıf üretim nedeniyle baskı altında olmaya devam ediyor. Küresel ticaret gerilimleri, ticaret ortaklarındaki yavaşlama ve ABD’nin tarifelerinin etkileri nedeniyle, İngiltere’nin ekonomik büyüme seviyesinin 2026’ya kadar yüzde 0,3 düşmesi bekleniyor, ancak 2026’da yüzde 1,4 büyümesi bekleniyor.

Analistler, finansal koşulların sıkılaşması ve hane halkının tasarruf eğiliminin artması gibi faktörlerin ekonomik toparlanmayı engelleyebileceğini belirtiyor. Küresel ticaret belirsizliklerinin devam etmesi, İngiltere’nin büyümesi üzerinde ek baskılar yaratabilir.

Enflasyonun yüksek seyretmesi beklenirken, IMF İngiltere Merkez Bankasının para politikasını kademeli olarak gevşetme politikasını sürdürmesini öneriyor. Nisan ayındaki yıllık enflasyon, beklenenden yüksek olarak yüzde 3,5 olarak ölçüldü. Beklenti, enflasyonun yüzde 3,3 olacağı yönündeydi.

Related Posts

Çanakkale’de Arıcılara Destek Töreni

Çanakkale’de arıcılara varroa ilacı ve petek dağıtımıyla destek verildi. Proje sektörde umut doğuruyor.

Asya borsaları karışık seyrediyor (22 Temmuz 2025)

Küresel piyasalarda, özellikle ABD’de açıklanan şirket bilançolarının beklentilerden iyi gelmesinin olumlu etkileri görülürken, ABD’nin çeşitli ülkelerle karşılıklılık esaslı tarifelerinin yürürlüğe gireceği 1 Ağustos tarihine yaklaşılması endişelere …

CHP’li Gürer’den hükümete alım gücü uyarısı: ‘Maaş değil yoksulluk artıyor’

CHP’li Ömer Fethi Gürer, yüksek enflasyonun maaş artışlarını etkisiz hale getirdiğini belirterek alım gücündeki düşüşe dikkat çekti. Asgari ücretli ve emeklilerin giderek yoksullaştığını vurgulayan Gürer, alım gücünün korunması için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Bursa’dan Üreticilere Mazot Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin desteklenmesi ve girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla başlatılan ‘Mazot Desteği’ projesi kapsamında 6 bine yakın üreticiye yüzde 100 hibeli mazot desteği sağlandı.

Ekmek zammı mahkemeden döndü

Edirne’de birlik ve odaların 220 gram ekmeğin 15 liradan satma kararı, valilik tarafından yapılan itiraz sonucu mahkeme tarafından iptal edildi. Kararın tebliğinin ardından ekmek fiyatlarının yeniden 10 liradan satılacağı bildirildi.

KTB Üyelerine Ücretsiz TSE Sertifikalı Eğitim

Kayseri Ticaret Borsası, uluslararası rekabet gücünü artırmak için ücretsiz eğitim seferberliği yapıyor.