İBB’de yılbaşı gecesi önlemleri: Metro 24 saat çalışacak, toplu taşıma ücretsiz

İstanbul’da Yılbaşı Gecesi Toplu Ulaşıma Özel Planlamalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yılbaşı gecesi için özel önlemler aldı. İhtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması ve kesintisiz hizmet için belirli ekipler görevlendirildi.

Yılbaşı gecesi beklenen kalabalık nedeniyle toplu taşıma araçları için ek seferler düzenlendi. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), 31 Aralık’ta 832 farklı güzergahta 64 bin sefer yaparken yılbaşı gecesi için de toplamda 25 farklı hatta 304 ek sefer düzenleyecek. Gece boyunca devam edecek metrobüs hizmeti de 221 ek sefer ile desteklenecek.

İBB’ye bağlı toplu taşıma hizmetlerinde, dini ve ulusal bayramlar ile resmi tatillerde olduğu gibi 1 Ocak’ta da kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 24 saat boyunca ücretsiz hizmet sunulacak.

Metro Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

İstanbul’daki M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8 ve M9 metro hatları, 1 Ocak’ta 24 saat boyunca açık olacak.

Ayrıca, T1, T3, T4, T5 tramvay hatları ile F1 ve F4 füniküler hatları saat 02.00’ye kadar seferlerine devam edecek. Şehir Hatları vapurları da 31 Aralık’ta yılbaşı gecesi için ek seferler düzenleyecek.

Yılbaşı gecesi tüketici hakları ihlalleri, dilencilik, izinsiz ilan ve reklamlar, kaçak hafriyat dökümü, seyyar ve izinsiz faaliyetleri önlemek amacıyla zabıta ekipleri vardiya usulüyle görev yapacak.

Related Posts

Suriye’deki orman yangını 3 gündür sürüyor

Suriye’nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarında itfaiye erleri alevlerin arasında kaldı. Suriye Afet ve Acil Durumlar Bakanı Raid Salih yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’den yardım talep ettiklerini belirtti.

Çöken 5 katlı binada ölü sayısı 16’ya yükseldi

Pakistan’ın Karaçi kentinde dün çöken ve daha önce “tehlikeli” ilan edilen 5 katlı binada can kaybı 16’ya yükseldi. Enkaz altında hâlâ 20 kişi olduğu tahmin ediliyor, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İran’a nükleer programı sessizliğe büründü, peki devam ediyor mu?

Trump, İran’ın nükleer tesislerine denetime izin vermediğini açıklarken programın “kalıcı olarak geriletildiğini” savundu. Tahran yönetimiyle görüşmeye açık olduğunu söyleyen Trump, dosyayı Netanyahu ile masaya yatırmaya hazırlanıyor. UAEK ise son denetçilerini İran’dan çekti.

Evli olmayanlar vergi ödeyecek… O ülkede yaşayanlar yandı!

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, ülkesinin karşı karşıya olduğu ciddi demografik sorunlara dikkat çekerek, “Bugün devletimizin sessizce boşalması kadar acı bir şey yok” dedi. Üsküp’te düzenlenen “Demografik Eğilimler, Zorluklar ve Olası …

Çeşme’deki yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını duyurdu.

Market müdürü üzerine oturdu, genç kadın kurtarılamadı

ABD’nin Los Angeles kentinde bir markette reyona ürün dizme kavgası sonrası yaşanan üzücü olay, genç bir kadının hayatına mal oldu.