Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşaması görüşmeleri yarın Washington’da başlayacak

İsrail, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci aşaması için görüşmelerin 3 Şubat’ta ABD’nin başkenti Washington’da başlayacağını açıkladı.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile görüştüğü bildirildi.

Netanyahu ve Witkoff’un Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci aşamasına ilişkin müzakerelerin, ateşkesin devreye girmesinin 16’ncı günü olan 3 Şubat Pazartesi günü Washington’da başlaması konusunda mutabık kaldığı aktarıldı.

Hafta başında yapılacak toplantıda, İsrail’in pozisyonunun ele alınacağı kaydedildi.

Witkoff’un daha sonra Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve üst düzey Mısırlı temsilcilerle heyetlerin görüşmeleri ve müzakerelerin ilerletilmesi için atılacak adımları ele alacağı ifade edildi.

NETANYAHU BUGÜN ABD’YE UÇACAK

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, bugün ABD’ye uçarak Trump ile görüşeceği, “Gazze, esirler ve İran ekseninin tüm unsurlarıyla yaşanan çatışma” konularını ele alacağı bildirilmişti.

 

Related Posts

Coğrafya Olimpiyatı’nda Başarı

Bakan Kacır, Türkiye’nin 21. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı’nda 4 bronz madalya kazanmasını kutladı.

10 yıl boyunca 12 kez otoyolu kapatan adam hapse atıldı: “İnsanları sinirlendirmeyi seviyor”

İngiltere’de 10 yıl boyunca 12 defa otoyolun ortasında durup trafiği aksatan adam hapse atıldı.

ABD’de ürküten görüntü: Zombi sincaplar bahçelere dadandı

ABD ve Kanada’da bahçelerde görülen “zombi sincaplar” sosyal medyada büyük endişeye yol açtı.

Camdan bakınca bu pankartları görecek: Çerçioğlu bugün çok kızacak!

CHP’nin bugün Aydın’da düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin yapılacağı meydana, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den AKP’ye geçmesine tepki olarak, “Borsada ismim Jantsa, aklım fikrim sarayda”, “344.003 kez haram olsun”, “Halktan aldın, Saraya sattın” pankartlarının da yer aldığı çok sayıda pankart asıldı.

Ağrı’da Trafik Kazası: 12 Yaşındaki Çocuk Ankara’ya Sevk Edildi

12 yaşındaki Muhammet Hasan Sarı, omurgasındaki kırıklar nedeniyle ambulans uçakla Ankara’ya nakledildi.

Dolandırıcılara Darbe: 500 Bin Lira Ziynet Eşyası Çalındı

Tekirdağ’da telefon dolandırıcılığıyla 500 bin lira değerinde ziynet eşyası çalınan 3 şüpheli tutuklandı.