Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Milletvekili Gürer Tarımda Çözüm Arıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de çiftçilerle bir araya gelerek üreticileri dinledi. Gürer, tarımdaki sorunların çözümü için iktidara önemli rol düştüğünü vurguladı.

Gürer, ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından birinin üretim planlaması olduğunu belirterek, çiftçilerin üretim tercihlerine ve iklim değişikliklerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“TARSİM’de Yeniden Yapılanmaya İhtiyaç Var”

Gürer, TARSİM’in, iklim değişikliği göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılması gerektiğini vurgulayarak, “TARSİM’in çiftçi ve üretici açısından ağır koşulları bulunmakta. Yeni bir yapılanmaya ihtiyaç var.” dedi.

Gürer, çiftçilerin üretim desenini belirlemesi için Tarım Orman Bakanlığı uzmanlarının çalışmalarının önemine dikkat çekti. Üreticilere bilgi verilmesi ve destek sağlanması gerektiğini ifade etti.

“TARSİM Sigortası Yaptıramıyoruz Çünkü Primler Yüksek”

Üretici Atakan Dündar, yaşadıkları sorunları şu sözlerle aktardı: “Burası kurak bir bölge olduğu için genellikle arpa ve buğday ekiliyor ancak kuraklık nedeniyle verim düşük oluyor. TARSİM sigortası yaptıramıyoruz çünkü primler yüksek.”

“Artık Köyde Keçi Yok”

Hayvancılıkla uğraşan Dündar, çoban bulma sorunundan orman alanlarının genişlemesine kadar birçok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, hayvancılığın zor bir meslek olduğunu ve desteklenmeye ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisinin büyüme performansında geçen yılın ikinci yarısındaki güçlü ivmenin etkisinin görüldüğü ve bunun da ülkenin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesini sağladığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir