Dev Yatırım Yöneticisinden Dev Ethereum Tahmini: Tarihi de Verdi!

ABD SEC’in spot Ethereum ETF’lere yeşil ışık yakmasından sonra ETH ralli yaptı. Bir süredir ulaştığı zirvelere yakın seyreden token için daha fazlasını bekleyenler de var. Dev yatırım yöneticisi VanEck, Ethereum’un önümüzdeki yıllarda beş haneli bir fiyata ulaşacağını tahmin ediyor. VanEck, bunun için bir zaman çizelgesi de öneriyor.

VanEck’ten Ethereum için iki senaryo: 22 bin dolar ve 154 bin dolar!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, spot Ethereum ETF onayı piyasada bir bahar havası estirdi. Bu gelişmenin ardından ETH fiyatı 4 bin dolar sınırına kadar yükseliş gördü. Ancak, bir çok analist ve uzman bu yükselişin devam edeceğini tahmin ediyor. Yeni bir araştırma raporunda VanEck, Ethereum için 2030 için senaryo hedeflerini açıkladı. Buna göre baz senaryo hedefi mevcut fiyattan %472’lik bir kazançla 22.000 dolar. Aynı dönem için boğa senaryo hedefi ise mevcut seviyeden %3.905’lik bir artışla 154.000 dolar.

Kaynak: VanEck

Küresel yatırım yöneticisi, Ethereum’un potansiyel fiyat artışının, işlemler ve akıllı sözleşmeler için kullanılan gaz ücretleri gibi tüm ağ maliyetleri çıkarıldıktan sonra Ethereum ağının operasyonlarından elde edilebilecek ETH miktarı olan serbest nakit akışlarındaki artıştan kaynaklanacağını söylüyor. Bu bağlamda varlık yöneticisi şu açıklamayı yapıyor:

Ethereum, aylık yaklaşık 20 milyon aktif kullanıcıyı kendine çekerken, son on iki ay içinde 4 trilyon dolarlık takas değeri gerçekleştiren ve 5,5 trilyon dolarlık stablecoin transferini kolaylaştıran başarılı bir dijital ekonomidir. Ethereum, 91,2 milyar doların üzerinde stablecoin, 6,7 milyar dolarlık tokenize off-chain varlık ve 308 milyar dolarlık dijital varlığı güvence altına almaktadır. Bu finansal sistemin en önemli varlığı ETH tokenıdır. (…) ETH’nin 2030 değerlemesini, Ethereum tarafından üretilen ve ETH tokenına tahakkuk eden 66 milyar dolarlık serbest nakit akışı tahminine dayanarak öngörüyoruz.

Ethereum, bazı büyük markalarından daha fazla gelir elde ediyor!”

VanEck, şu anda yönetim altındaki varlıklarda 101,9 milyar dolara sahip. Şirket, Ethereum’un şu anda kullanıcı başına bazı büyük markalarından daha fazla gelir elde ettiğini söylüyor. Bu doğrultuda şu değerlendirmesini paylaşıyor:

Ethereum aylık aktif kullanıcısı yıllık 172 dolar gelir elde ediyor; bu rakam Apple Music, 100 dolar; Netflix, 142 dolar; ve Instagram, 25 dolar ile karşılaştırılabilir. Ethereum’u Apple App Store veya Google Play’e benzer bir platform işi olarak sınıflandırıyoruz.

Lider altcoin için iki büyük risk

Küresel yatırım yöneticisine göre, Ethereum’un karşı karşıya olduğu aşağı yönlü risklerden bazıları düzenleyici riskler. Bu konuda ise aşağıdaki 2 riski sıralıyor:

  1. SEC’in düzenlemelere bağlı olarak, ETH’yi veya ekosistemindeki varlıkların çoğunu menkul kıymet olarak sınıflandırması olası. Bu, birçok Ethereum işletmesinin SEC’e kaydolmak zorunda kalmasına veya ciddi yasal sonuçlarla karşılaşmasına neden olabilir.
  2. En büyük finans firmaları, dünya genelindeki çoğu hükümetin en üst kademelerine atanan eski çalışanların yanı sıra önemli lobici varlığına sahiptir. Bu eski çalışanların, Ethereum gibi yıkıcıların aleyhine düzenleyici hendekler oluşturması mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx