CHP Genel Başkanı Özel İl Genel Meclis Üyeleri Buluşması’nda konuştu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik başlatılan soruşturma ve iptali için açılan davaya ilişkin, “Birileri, 1,5 yıldır bekleyip bizi düşüremediği tuzağa, düşürdüklerini bulup ifadeye çağırarak başlattıkları bir süreçte ellerindeki kiri partimize bulaştırmak istiyorlar.” dedi.

Özel, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Genel Meclis Üyeleri Buluşması’nda yaptığı konuşmada, partisinin yerel yönetimlerde elde edeceği başarının, gelecekte iktidara gelmesi için anahtar olduğunu söyledi.

Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde belediyesi olan tek partinin CHP olduğunu belirten Özel, seçmenin CHP’li belediye başkanlarından memnun olduğunu ve anketlerde belediyelerden memnuniyet oranının yüzde 58 ölçüldüğünü anlattı.

Özel, CHP’nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde elde ettiği sonuçla, halkta umut duygusunu uyandırdığı değerlendirmesinde bulunarak, şunları kaydetti:

“Seçimden beri yapılan önemli anket şirketlerinin ortalamasında CHP, belirgin şekilde 3,5-4 puan farkla birinci partidir. Bu, Sayın Erdoğan’ın hazımsızlık duygusunu tetiklemiştir. Biz, yerel yönetimlerden memnuniyet anketini yüzde 58 ölçtürdük, o yüzde 61 ölçtürmüş. ‘Hayır ben 61 ölçtürmedim’ demiyor. ‘Bugün yerel seçim olsa’ sorusunda, bizde yüzde 49, onda 50,5 göründüğünü ikimiz de biliyoruz. O nedenle, ‘Silkeleyin, paralarını kesin hizmet edemesinler.’ diyor. Akın Gürlek, 9 Ekim’den beri saldırmadığı hiçbir alan bırakmadı. Kimi bulursa saldırıyor ve içeri atıyor. Birinci duygu umutken, ikinci duygunun karamsarlık olması için çaba sarf ediyor. Burada hepimize düşen, enseyi karartmamak, morali bozmamak, karamsarlığa teslim olmamak ve dimdik ayakta olmaktır.”

Umudu örgütleyemeyenlerin, korkuyu örgütlemeye çalıştıklarını öne süren Özel, “Türkiye’de şu an bir ‘sivil darbe’ sürecinin içindeyiz. Bütün askeri darbeleri kınıyoruz ve o darbelerden zarar gördük. 15 Temmuz akşamı, ‘Seçilmiş parlamentonun, demokrasinin arkasında, bu darbecilerin karşısındayız.’ dedik. Bugün bir sivil darbe mekaniği işliyor ve Recep Tayyip Erdoğan’ın buna ne söyleyeceğini merak ediyorum.” diye konuştu.

“CHP’ye darbe yapmaya çalışanlara yazıklar olsun”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik başlatılan soruşturma ve iptali için açılan davaya ilişkin ise şunları söyledi:

“Birileri, 1,5 yıldır bekleyip bizi düşüremediği tuzağa, düşürdüklerini bulup ifadeye çağırarak başlattıkları bir süreçte ellerindeki kiri partimize bulaştırmak istiyorlar. Karşımızda bir darbe ittifakı var. 31 Mart’ın mağluplarının ve yükselen umudu korkuya çevirmeye çalışanların örgütlediği bir darbe mekaniği var. Bu milletin seçeceği bir sonraki cumhurbaşkanına darbe yapmaya çalışıyorlar. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum, darbeyi sana yaparlarsa ben karşısındayım, 15 Temmuz’da gördün. Soruyorum, sen bu darbenin neresindesin? CHP’ye darbe yapmaya çalışanlar, 23 Mart’ta ön seçimi yaptırmamaya çalışanlar, çıkaracağımız Cumhurbaşkanı adayının seni yeneceğini bildiğiniz için mi bu darbenin içindesiniz, yönetimindesiniz? Değilseniz, bu darbe girişimine karşı bir tutum alın. Sana darbe yapıldığında sana sahip çıkan CHP’ye darbe yapmaya çalışanlara da içinde olanlara da işbirlikçilerine de göz yumanlara da yazıklar olsun. Söz veriyorum başaramayacaksınız.”

Related Posts

Fransa’da borç krizi: Sosyal harcamalar dondurulacak, tatiller iptal edilecek

Fransa Başbakanı François Bayrou, 2026 yılı devlet bütçesini açıkladı. Yapılan açıklamada, ülkenin yüksek borç yüküne karşı kapsamlı kemer sıkma önlemleri alınacağı ifade edildi. Bayrou, ulusal açığın GSYİH’nin yüzde 4.6’sının altına indirilmesinin hedeflendiğini, bu doğrultuda savunma hariç tüm kamu harcamalarının dondurulacağını duyurdu.

BM Genel Sekreteri Guterres: İsrail’in Suriye’ye saldırıları endişe verici

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırılarından endişe duyduğu belirtilerek, İsrail’e Suriye’nin bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü ihlal eden saldırılardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Araçlarını doldurup, hepsi bugünü bekledi: Sınırımızda kuyruklar gittikçe uzuyor

Özlem, heyecan ve biraz da yorgunlukla Türkiye’ye ulaşan on binlerce vatandaş, sınırlarda yoğunluk oluşturdu. Kapıkule başta olmak üzere Edirne’deki sınır kapılarında kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, gurbetçilerin ülkeye girişi akın akın devam ediyor.

AKP’li yetkililerin Erdoğan’a hediye ettiği tablo ne anlatıyor?

Kızılcahamam’da düzenlenen AKP’nin 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış programında, AKP Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Faruk Acar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Sevr Mağarası’ tablosunu hediye etti.

İran medyasından çarpıcı iddia: Pezeşkiyan İsrail saldırısında yaralandı

İran medyası, İsrail’in 13 Haziran’da başlattığı saldırılarda İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın Tahran’daki Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bacağından yaralandığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü