Android kullanıcıları dikkat! Telefonunuzdaki fotoğrafları hedef alıyor

SparkKitty Casus Yazılımı Kullanıcıların Telefonlarını Tehdit Ediyor

App Store ve Google Play gibi resmi platformların yanı sıra sahte web siteleri de dağıtımda aktif rol oynayan SparkKitty, kullanıcıların telefonlarından cihaz bilgilerini ve galeriye kaydedilmiş görüntüleri gizlice saldırganlara iletiyor. Yazılımın daha önce keşfedilen SparkCat adlı kötü amaçlı yazılımla bağlantılı olduğu da belirtiliyor. Söz konusu casus yazılım, resmi uygulama mağazalarını taklit eden kimlik avı sayfaları üzerinden sahte uygulamalar şeklinde sunuluyor, hatta TikTok’un virüs içeren versiyonu da bu yöntemle yayılıyor.

Android Kullanıcıları Daha Fazla Tehlike Altında

Android kullanıcıları için tehdit sadece üçüncü taraf sitelerle sınırlı değil. Google Play üzerinden de zararlı yazılımların, kripto hizmeti gibi görünen uygulamalarla yayıldığı tespit edildi. Ayrıca, Kaspersky uzmanları bu virüsün dağıtıldığı APK dosyalarının, bazı yatırım odaklı projelerin internet sitelerinde bulunduğunu ve bu sitelerin sosyal medya platformlarında da tanıtıldığını belirtiyor.

Kaspersky, bu casus yazılımın kullanıcıların telefon galerisindeki görüntülerden bile hassas veriler çalmaya çalıştığını aktarıyor. Saldırganlar, kripto cüzdan kurtarma ifadeleri içeren ekran görüntülerini tespit edip kullanabilir. Uzmanlar, bu tür bilgilerin telefonda değil, özel güvenlik uygulamalarında saklanması gerektiğini vurguluyor.

Sahte Web Siteleri ile Hedefleniyor

Kaspersky’den Sergey Puzan, saldırganların iPhone kullanıcılarını sahte web siteleriyle hedef aldığını, bu sitelerde kurumsal iş uygulamaları gibi gösterilen zararlı yazılımların özel geliştirici araçları kullanılarak dağıtıldığını açıkladı. TikTok’un sahte versiyonunda, yetkilendirme sırasında fotoğraf hırsızlığı yapıldığı ve kullanıcı profilinde yalnızca kripto para kabul eden bir mağazaya yönlendirme eklendiği belirtildi.

Uzmanlardan Dmitry Kalinin ise, kullanıcıların yükledikleri uygulamaların yüzeyde vaat ettiklerini yerine getirdiğini ancak arka planda gizlice galeri erişimi sağlayarak verileri çaldığını açıkladı. Saldırganların hedefinde özellikle dijital varlıklar ve kripto hesapları olduğuna dair güçlü işaretler bulunduğu kaydedildi.

Kaspersky, SparkKitty gibi tehditlerden korunmak için güvenilmeyen kaynaklardan uygulama indirilmemesi, fotoğraf galerisine hassas verilerin kaydedilmemesi ve güvenilir güvenlik yazılımlarının kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Kaspersky’den yapay zekâ kamuflajlı siber saldırılara karşı uyarı; “Kimlik avı ve spam tehditleri sürüyor!”

Kaspersky’den yapay zekâ kamuflajlı siber saldırılara karşı uyarı; “Kimlik avı ve spam tehditleri sürüyor!”

Telefon numaranızı 5 saniyede buluyorlar: Hepsi bu kodların arasındaymış

Google’a bağlı telefon numaralarının 5 saniyede ele geçirildiği bir güvenlik açığıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı… Casusların, bir yazılım aracılığıyla fotoğraftaki yazılara benzer kodların arasından telefon numaralarını ‘ayıkladığı’ ortaya çıktı.

Nvidia, %92 pazar payı ile GPU pazarında rekor kırdı

Sert eleştirilere rağmen milyonlarca RTX 50 serisi grafik kartı satılırken, rakip satışları ise milyon barajına takıldı.

iOS 26 geliyor: İşletim sistemine dair konuşulan tüm yenilikler

Apple’ın yarın duyurusuna imza atacağı yeni iOS sürümü ile ilgili yapılması beklenen tüm yeniliklere yakından bakıyoruz.

Elazığ’da Okul Sporları Türkiye Şampiyonası sona erdi

Elazığ, spor tarihinde bir ilki daha gerçekleştirdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Spor Tırmanışı A-B Kız Erkek Türkiye Şampiyonası, büyük bir coşku ve heyecanla tamamlandı.

SteelSeries yeni oyuncu mouselarını tanıttı

Danimarka merkezli teknoloji markası SteelSeries, 2013’te çıkardığı Rival serisini geliştirmeye devam ediyor. Şirket, 20 Mayıs 2025’te tanıttığı Rival 3 Gen 2 ve Rival 3 Wireless Gen 2 modelleriyle dikkatleri üzerine çekti. Her iki model de PixArt iş …