Adalet Bakanı Tunç: Tehdit ve hakaret, gazetecilik perdesi arkasına saklanarak meşrulaştırılamaz

Adalet Bakanı Tunç Açıklamada Bulundu: “Hakaret ve Tehdit Kabul Edilemez”

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakan Tunç, açıklamasında “Bir sosyal medya yayınında ‘ömür boyu başkanlık’ şeklindeki, tamamen uydurulan asılsız bir iddia üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘diktatör’ iftirasında bulunulması; tarihî gerçeklikten uzak, yalan ve yanlış örneklerle hakaret ve şiddet çağrısı içeren bir kara propaganda yapılması kesinlikle kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

Hakaret ve tehdidin, hiçbir demokratik hukuk düzeninde düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade eden Bakan Tunç, açıklamasına şöyle devam etti:

“İfade özgürlüğü; kişilik haklarını, kamu düzenini, milletimizin değerlerini ve devletin anayasal kurumlarını hedef alan saldırıların bahanesi olamaz. Hukuk Devleti ilkesinin gereği olarak hiç kimse, Cumhurbaşkanımıza yönelik diktatörlük gibi çirkin ve yakışıksız ifadelerle hakaret ve tehdit içeren beyanlarda bulunma hakkına sahip değildir. Tehdit ve hakaret, gazetecilik perdesi arkasına saklanarak meşrulaştırılamaz.

Soruşturmayı yürüten savcılık, Anayasa’dan ve kanunlardan aldığı yetkiyle, kişi ve unvan ayrımı gözetmeksizin görevini ifa etmektedir. Hiçbir makam ya da kişi, yargıya talimat veremez.

Unutulmamalıdır ki, demokratik toplumlarda eleştiri ile suç arasındaki sınır nettir. Hukukun çizdiği bu sınır aşıldığında, gerekli adlî mekanizmaların devreye girmesinden rahatsız olunmamalıdır.”

Related Posts

Hatay’ın ardından Mersin’de de orman yangını çıktı

Öğle saatlerinde Hatay’da başlayan orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak Mersin’in Bozyazı ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi: CHP’den ilk tepkiler…

CHP’nin 38. Olağan Kurultay davasına ilişkin bugün görülen duruşmada erteleme kararı çıktı. CHP’den erteleme kararına ilişkin tepkiler gecikmedi. İşte ilk tepkiler…

Adıyaman’da eşi tarafından tüfekle vurulan 69 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde eşi tarafından tüfekle vurulan kadın yaşamını yitirdi.

İstanbul Barosu’ndan gözaltına alınana avukatlarla ilgili açıklama

İstanbul Barosu, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirilen bir etkinlikte 40 yurttaşla birlikte avukatların da gözaltına alındığını belirterek, “Avukatlara yönelik gözdağı niteliğindeki artan uygulamalar, demokratik toplum düzenine açık bir müdahaledir” açıklamasını yaptı.

CHP’li Bulut’tan ‘600 troll’ iddiasına suç duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, hakkında “600 kişilik troll timi var” yalanı uydurulduğunu ifade ederek, “Bu asılsız iddiayı ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yargı önünde bunun hesabını vereceklerdir” dedi.

Çanakkale’de çay kurudu; toplu balık ölümleri yaşandı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde Kocabaş Çayı’nın bazı bölümlerinde kuraklık nedeniyle balık ölümleri yaşandı.