ABD’de DOGE’nin başındaki Musk: USAID’in fonlamadığı bir yer kaldı mı?

ABD’de Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) başındaki milyarder Elon Musk, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansına (USAID) ilişkin, “USAID’ın fonlamadığı bir yer kaldı mı?” dedi.

Musk, hakkında çeşitli medya kuruluşlarına “fon sağladığı” iddiaları bulunan USAID’e eleştiride bulundu.

X sosyal medya platformundan USAID’in Amerikan Barolar Birliğine yardım gönderdiğine ilişkin görsel paylaşan bir kullanıcıya yanıt veren Musk, “USAID’in fonlamadığı bir yer kaldı mı?” ifadesini kullandı.

USAID ile ilgili tartışmalar

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Ocak’ta başkanlık görevine başlamasının hemen ardından dış yardımlara yönelik kararname imzalamıştı.

Kararnamede ABD’nin, dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacağı ödemeleri keseceği, programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük inceleme süresinin başlatıldığı kaydedilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı da 27 Ocak’ta Bakanlık ve USAID tarafından finanse edilen tüm dış yardımların durdurulduğunu açıklamıştı.

DOGE’nin başındaki Elon Musk ise USAID yöneticileri ile yaşadığı sorun nedeniyle çalışanların “idari izne çıkarıldığını” duyurmuştu. Ajansın sosyal medya hesapları da kapatılmıştı.

Ardından, Washington Bölge Mahkemesi yargıcı Amir Ali, Trump yönetiminin, USAID tarafından finanse edilen tüm dış yardım programlarına yönelik fonların geçici olarak yeniden başlatılmasına karar vermişti. (AA)

 

Related Posts

Bir hafta evli kaldı: Eskişehir orman yangını şehidinden sadece bu görüntüler kaldı

Eskişehir’de çıkan orman yangınına müdahale ederken şehit olan ve bir hafta önce evlendiği öğrenilen Tolunay Kocaman’ın kına gecesine ait görüntüler ortaya çıktı.

Mourinho’dan Ali Koç’a gönderme: Başkan da görüyordur

Hazırlık karşılaşmasında Benfica’ya 3-2 mağlup olan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho, “Hoca olarak istediğim şeyleri, başkan da görüyordur diye düşünüyorum. Herkes eksik olan şeyin ne olduğunu, yapılması gerekeni görüyor diye düşünüyorum. Neyin eksik olduğu ortada” dedi.

Şanlıurfa’da sulama kanalına giren kişi akıntıya kapılarak kayboldu

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde sulama kanalına giren bir vatandaş, akıntıya kapılarak kayboldu. Olay sonrası başlatılan arama çalışmaları, hava karardığı için yarına ertelendi.

Sivas’ta yolcu otobüsünün çarptığı yaya öldü

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen Muhlise Aloğlu, yolcu otobüsünün çapması sonucu hayatını kaybetti.

Selektörle uyarı yaparken ceza yiyebilirsiniz: İşte yasağın detayları!

Sürücülerin, yolda başkalarına karşı nazik ve düşünceli olmak amacıyla yaptıkları bir davranış 1000 sterline mal olabilir. Selektörle yapılan uyarı pahalıya patlıyor. İşte yasağın detayları

MIT’den ayrılan 21 yaşındaki Selin Kocalar’ın kurucuları arasında olduğu yapay zeka girişimi, 300 milyon dolar değerlemeye ulaştı

3 milyon dolarlık tohum yatırım ile sermayesini genişletmeye devam eden girişim, toplam 32 milyon dolarlık ilk turu tamamladı