Tekme-tokatlı kavga: CHP’de adaylar çekildi

Samsun’un Atakum ilçesinde bugün gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delege seçimleri, sandık başında çıkan kavga ile gölgelendi. Cumhuriyet Mahallesi’nde taraflar arasında yaşanan tartışma kısa sürede arbedeye dönüşürken, yaralananların olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, seçimler ertelendi.

Mecvut İlçe Başkanı Adem Kürek, Prof. Dr. Şevket Özkaya ve Av. Ali İzzet Kavtelek’in yarıştığı CHP Atakum İlçe Başkanlığı, delege seçiminde çıkan arbedeye ilişkin tüm kayıtların inceleneceğini ve sorumlular hakkında tahkikat başlatılacağını duyurdu.

Bir süre sonra CHP Atakum İlçe Başkan adayları Prof. Dr. Şevket Özkaya ve Av. Ali İzzet Kavtelek, yaptıkları ortak açıklama ile adaylıktan çekildiklerini duyurdu.

Sosyal medyadan yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Cumhuriyet Mahallesi delege seçimlerinde ortaya çıkan tablo, partimizin iradesini dışarıdan kuşatmaya çalışan bir yapının varlığını açıkça göstermiştir. Yaşanan çirkin görüntüler,arbede yüreğimizi sızlatırken bu arbedede delege yazılan bir partili üyemizin aldığı darbeler sonrası beyin kanaması geçirmesi ve ardından tedavi altına alınması bardağı taşıran son damla olmuştur. CHP’nin tarihi boyunca mahalle kongrelerinde her zaman CHP’liler, CHP’lilerle yarışmıştır. Fikir ayrılıkları olmuştur ama bu ayrılıklar hiçbir zaman fiziki şiddete dönüşmemiştir. Çünkü CHP kültürü fedailiği değil, demokrasi ve dayanışmayı esas alır. Bundan sonrası için görevimiz nettir: CHP’yi kuşatmaya çalışan, bu partiyi kendi çıkarlarına araç etmek isteyen yapıya karşı tek vücut olmak. Partimizi bir takım yapıların arka bahçesi yapmak isteyenlere karşı örgütümüzün iradesini göstermek. Bütün bu olayların üzerine Atakum’da yarın ve sonrasında yapılacak olan mahalle delege seçimlerinde sağlıklı bir süreç yürütülemeyeceği açıkça görüldüğünden bu sağlıksız sürece ortak olmamak ve katılmamak kararı almış bulunuyorum. Yaşanan arbedede darp edilerek beyin kanaması geçiren arkadaşımıza acil şifalar diliyorum.”

Tolga Birgücü

Related Posts

Şara: SDG ile Mutabakat Görüşmeleri Devam Ediyor

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG ile mutabakatın uygulanması için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Youtuberler ölümden döndü: Araba çarptı

Ninaunrated ismi ile tanınan içerik üreticisi bir restoranda hamburger incelemesi yaparken restorana araba çaptı.

Coğrafya Olimpiyatı’nda Başarı

Bakan Kacır, Türkiye’nin 21. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatı’nda 4 bronz madalya kazanmasını kutladı.

10 yıl boyunca 12 kez otoyolu kapatan adam hapse atıldı: “İnsanları sinirlendirmeyi seviyor”

İngiltere’de 10 yıl boyunca 12 defa otoyolun ortasında durup trafiği aksatan adam hapse atıldı.

ABD’de ürküten görüntü: Zombi sincaplar bahçelere dadandı

ABD ve Kanada’da bahçelerde görülen “zombi sincaplar” sosyal medyada büyük endişeye yol açtı.

Camdan bakınca bu pankartları görecek: Çerçioğlu bugün çok kızacak!

CHP’nin bugün Aydın’da düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin yapılacağı meydana, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den AKP’ye geçmesine tepki olarak, “Borsada ismim Jantsa, aklım fikrim sarayda”, “344.003 kez haram olsun”, “Halktan aldın, Saraya sattın” pankartlarının da yer aldığı çok sayıda pankart asıldı.