Bakan Şimşek: Ekonomi ılımlı büyümeyi sürdürürken dezenflasyon devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Ekonomimiz İlkbaharda İlerliyor

Bakan Mehmet Şimşek, son açıklanan ilk çeyrek büyüme verilerine yönelik yaptığı değerlendirmede, ekonominin ılımlı bir büyüme sürecine devam ettiğini ve dezenflasyonun da devam ettiğini belirtti. Şimşek, ekonomideki gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sürdürülebilir yüksek büyüme için adımlar attıklarını ifade etti.

İlk çeyrekte büyüme oranının yıllık yüzde 2 olduğunu vurgulayan Şimşek, cari açığın milli gelire oranının yüzde 0,9 seviyesinde seyrettiğini belirtti. Dezenflasyon sürecinde alınacak tedbirleri titizlikle planladıklarını ve yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı desteklediklerini kaydeden Şimşek, ekonominin dayanıklılığını ve dinamizmini artırarak sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerini güçlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Related Posts

Rusya Başbakan Yardımcısı: BRICS tahıl borsası, Batı’ya bağımlılığı azaltacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Patruşev, tahıl borsasına ilişkin hazırlanan teklifi BRICS üyelerine sunduklarını belirterek, borsanın kurulmasının, Batı’nın ticaret platformlarına bağımlılığı azaltmaya yardımcı olacağını belirtti.

Toyota’dan 26 milyar dolarlık özelleştirme hamlesi

Japon otomotiv devi Toyota, forklift ve batarya üreticisi Toyota Industries’i 26 milyar dolara özelleştirecek. Sürpriz fiyatla gelen anlaşma, Toyoda Ailesi’nin şirket üzerindeki etkisini güçlendirirken, grup içinde kapsamlı bir yeniden yapılanmanın da kapısını aralıyor.

Ünlü ekonomist açıkladı: Altın dolar ve borsanın kaderini bu karar çizecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları sonrası ekonomist Filiz Eryılmaz enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Eryılmaz, gelen enflasyon rakamları sonrası Merkez Bankası’nın faiz indireceğe tarihe ilişkin açıklamalarda bulunarak altın dolar ve borsanın kaderini belirleyecek unsurları sıraladı.

‘Üretimi artırmak için tüketim de teşvik edilmeli’

Bugün tüm dünyada Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Süt ve süt ürünleri, gıda olarak önemi yanı sıra küresel ticaretin de önemli bir parçası. Türkiye’de üreticinin yaşadığı sorunlar karşısında özellikle süt tüketiminin Avrupa seviyesine çıkarılmasının da önemine dikkat çekiliyor.

Alman kredi derecelendirme kuruluşundan Türkiye kararı

Alman kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye’ye ilişkin not incelemesinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. Türkiye’nin kredi notu “BB-” seviyesinde ve görünüm “durağan” olarak korundu.

Spot doğal gaz fiyatı yükseldi

Spot doğal gaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 13 bin 546 lira 92 kuruşa yükseldi.