Peş peşe alarm dengeyi bozar! Sabah uyanmakta zorluk çekenler için ipuçları

Uykusuzluğun Nedenleri ve Çözüm Yolları

Milliyet.com.tr ÖZEL – Sabahları zor uyanmak, aslında karakter kusuru değil bir sağlık sorununun işareti olabilir. Uykusuzluk konusunda uzmanlaşmış klinik psikolog Dr. Lisa Strauss, temelde yatan nedenleri belirlemenin önemli olduğunu belirtiyor.

Uyku Bozuklukları…

Uykusuzluk, bozuk bir sirkadyen ritim, yetersiz uyku, uyku kalitesinde bozulma, uyku haplarının kalıcı etkileri ve depresyon gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu noktada uyku alanında uzman bir isme danışmanız önem taşıyor.

Uyanırken…

Uyandığınızda sinir devreleriniz anında aktif olmaz. Bu duruma “uyku ataleti” denir ve genellikle 30 dakika içinde çözülür. Alarm olmadan uyanmaya çalışmak ve uyku ataletini en aza indirmek, uyanıklık sürecini kolaylaştırabilir.

Giyilebilir Teknolojiler ve Uygulamalar…

Otomatik olarak yeni bir uyku döngüsüne geçen cihazlar, uyanma sürecini daha hafif hale getirerek gününüze enerjik başlamanıza yardımcı olabilir.

Kahvaltı ve Egzersiz…

Sabahları dışarıda kahve içmek ve gün ışığında yürüyüş yapmak, biyolojik ritmi dengeleyerek uyanıklığı artırabilir ve gün boyunca daha iyi odaklanmanıza yardımcı olabilir.

Olumlu bir Rutin Oluşturun…

Sabahları kendinizi daha iyi hissettiğiniz bir rutin oluşturmak ve gerektiğinde başkalarından yardım istemek, daha dinç bir gün geçirmenize yardımcı olabilir.

Related Posts

Bu belirtilere dikkat: ‘Tekno boyun’ olabilirsiniz!

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hamza Sucuoğlu, gençlerde ve çocuklarda boyun ağrılarının ciddi bir sağlık sorunu haline geldiğini belirterek, “Teknolojik cihazların yoğun kullanımı, başta gençler ve çocuklar olmak üzere her yaş grubunda cep boyun hastalığı olarak bilinen ‘tekno boyun’ problemine yol açıyor” dedi.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?