Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Konya Ovası Projesi (KOP) ile Öğrenciler Tarım Teknolojilerini Uygulamalı Olarak Öğreniyor

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle 2021 yılında 425 metrekare alanda kurulan serada, tarım teknolojileri alanında eğitim gören yaklaşık 30 öğrenci, marul, domates, salatalık ve biber gibi ürünleri yetiştirerek teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüyor. Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde üretim sürecine doğrudan katılıyor.

Eğitim Hem Teorik Hem de Uygulamalı Olarak Veriliyor

Okul Müdürü Ethem Pektaş, öğrencilerin, tarım bölümünde aldıkları eğitimi serada uyguladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizle hem üretim yapıyoruz hem de ürünün toprakla buluşmasından hasadına kadar geçen süreci uygulamalı olarak öğretiyoruz” dedi. Ayrıca okul bahçesindeki fidanlıkta da eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Ziraat Teknisyeni Olarak Sektöre Hazırlanıyorlar

Tarım teknolojileri öğretmeni Halit Alkan, öğrencilerin mezun olduktan sonra ziraat teknisyeni olarak sektöre adım attığını ifade ederek, bölgeye nitelikli iş gücü kazandırdıklarını söyledi.

Öğrenciler Uygulamalı Eğitimden Memnun

Öğrencilerden Muhammed Eren Karaca, serada öğrendikleri bilgileri pekiştirdiklerini belirterek, fideleri ekerek hasat yapacaklarını dile getirdi. Ahmet Avcı ise domates, salatalık ve biber ürettiklerini ve gelecekte ziraat mühendisi olmayı hedeflediğini söyledi.

Related Posts

CHP’li Gürer: ‘AKP iktidarında 22 yıldır tarım sayımı yapılmadı, nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 22 yıl aradan sonra yapılan Tarım Sayımı’nın önemine değinerek, verilerin doğru şekilde toplanması için arazi ve köy çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti. Gürer, yapılan çalışmaların yalnızca protokolden ibaret olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray’dan Çin’e bir ayar daha

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Çin’e yönelik gümrük vergilerini tek taraflı olarak indirmeyeceğini, Çin’in de taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir