Suriyeli memurların maaşını bakın kim ödeyecek!

Suriye Maliye Bakanı: Katar, Suriye Geçici Hükümetine Mali Destek Verecek

Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Katar’ın önümüzdeki üç ay boyunca Suriye geçici hükümetine, kamu çalışanlarının maaşlarını karşılamak üzere mali destek vereceğini açıkladı. Söz konusu yardımın, ABD yaptırımlarından muaf özel bir yöntem üzerinden aktarılacağı belirtildi.

Berniyye, Çarşamba günü SANA tarafından yayımlanan açıklamasında, “Mevcut maaş ve ücret yükünün bir kısmını karşılamak üzere sağlanan cömert bağış için Katar hükümetine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Üç Ay Boyunca 29 Milyon Dolar Destek

Ülkeye üç ay boyunca aylık 29 milyon dolar seviyesinde bir destek sağlanacağını belirten bakan, desteğin sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler sektörlerinde çalışan memurların maaşlarının yanı sıra askeri olmayan emekli maaşlarını da kapsayacağını söyledi.

Mekanizmanın ABD yaptırımlarından muaf tutulduğunu vurgulayan Berniyye, “Bağışın kolaylaştırılması için hızlı yanıt verdikleri için ABD Hazine Bakanlığı’na da teşekkür ederiz” dedi. Katar hükümeti ve Washington’dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

14 Yıl Süren İç Savaş

Türkiye’nin yanı sıra Katar, geçici Suriye yönetiminin önemli destekçileri arasında yer alıyor. AFP’ye konuşan bir diplomatik kaynak, Katar’ın kamu maaşlarını artırmak amacıyla yeni yönetime mali destek sağlama planı üzerinde çalıştığını aktarmıştı.

Suriye’de Aralık ayında yaklaşık 14 yıl süren iç savaşın ardından Beşar Esad’ı devirerek iktidarı ele geçiren İslamcı ideolojiye sahip geçici yönetim, ülkeye yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılması için çaba harcıyor.

Berniyye, “Güveni artırmasını ve yaptırımların hafifletilmesine yönelik daha fazla önlemin önünü açmasını umut ettiklerini bağış, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yönetilecek ve mevcut maaş ve ücretlerin yaklaşık beşte birini karşılayacak mali sistemimize olan güveni artırmak ve şeffaflığı sağlamak için mali reformlara devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Suriye Cumhurbaşkanı Avrupa’yı İlk Kez Ziyaret Etti

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Çarşamba günü Avrupa’yı ilk kez ziyaret etti. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Şara, Avrupa Birliği’nin (AB) yaptırımlarının artık meşru bir gerekçeye sahip olmadığını savundu. Macron ise, yeni İslamcı yönetimin ülkeyi istikrara kavuşturması halinde, “Avrupa’nın ekonomik yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasına” devam edileceği mesajını verdi.

Bazı Batılı ülkeler Suriye’ye yönelik yaptırımları gevşetirken, ABD yönetimi ise, “terörle mücadele” gibi önceliklerde ilerleme sağlandığı teyit edilene dek yaptırımların kaldırılmayacağını vurguluyor.

Related Posts

CHP’li Gürer: ‘AKP iktidarında 22 yıldır tarım sayımı yapılmadı, nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 22 yıl aradan sonra yapılan Tarım Sayımı’nın önemine değinerek, verilerin doğru şekilde toplanması için arazi ve köy çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti. Gürer, yapılan çalışmaların yalnızca protokolden ibaret olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray’dan Çin’e bir ayar daha

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Çin’e yönelik gümrük vergilerini tek taraflı olarak indirmeyeceğini, Çin’in de taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir