Yatırım danışmanı, deprem sonrasında evini satmak ya da ev almak isteyenleri uyardı: ‘Sakın ha kaptırmayın’

İstanbul Depremleri Sonrası Emlak Piyasası Nasıl Etkilenir?

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında herkes deprem korkusuyla sarsıldı. Riskli bölgelerde ev sahibi olanlar, “evimizi satsak mı?” ya da “arsa alsak mı?” gibi sorularla karşı karşıya kaldı. Yatırım ve tasarruf danışmanı Mert Başaran, herkesi “dikkatli olun, elinizdekinizden olup ortada kalmayın” şeklinde uyararak dikkat çekti. Başaran, bu dönemdeki fırsatçılara karşı da uyarıda bulunarak, “Mecbur kalmadıkça evinizi satmayın, arsa almak için de piyasanın sakinleşmesini bekleyin” tavsiyesinde bulundu.

Başaran’ın Uyarıları

TV100 yayınına katılan Başaran, panik dönemlerde evlerin ucuza satın alınabileceğini ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Başaran, 1999 depremi örneğine atıfta bulunarak, geçmişte yaşanan örneklerin ders alınması gerektiğini belirtti. Panikle alınan kararların uzun vadede olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Mecbur Kalmadıkça Evinizi Satmayın

Başaran, barınma ihtiyacı olduğu sürece mecbur kalmadıkça ev satılmaması gerektiğini söyledi. Geçici dönemlerin ardından piyasaların toparlandığını ve kentsel dönüşüm projeleriyle yeni olanakların ortaya çıktığını belirtti. Bu nedenle, sabırlı olmanın ve doğru zamanı beklemenin önemine dikkat çekti.

Arsa Almak Mantıklı mı?

Başaran, deprem riski altındaki bölgelerde ev alınmasının mantıklı olup olmadığının sorgulanması gerektiğini belirtti. Deprem sonrası arsa almanın da bir o kadar riskli olduğuna dikkat çekti. Piyasalardaki ani yükselmelerin ve fırsatçıların tuzaklarına karşı temkinli olunması gerektiğini vurguladı.

Biraz Sakinleşmeyi Bekleyin

Başaran, insanların şimdilik sakin olmaları gerektiğini ve aceleci kararlar almaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ekonomik dengelerin arz ve talep üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, piyasaların durulması için beklemenin önemine değindi. Bu nedenle, ev satışı veya arsa alımı gibi kararların aceleci yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Yaprağı meyvesinden fazla kazandırıyor: Maliyeti yok, kilosu 70 TL!

Alaşehir’de asma yaprağı, üzüm üreticilerine önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Üreticiler, sabah erken saatlerde topladıkları yaprakları satarak günlük ihtiyaçlarını karşılıyor. Talebin arttığı asma yaprağı, hem iç pazarda hem de yurtdışında büyük ilgi görüyor.

CHP’li Gürer: ‘AKP iktidarında 22 yıldır tarım sayımı yapılmadı, nihayet yapılması kararı geç de olsa alındı’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 22 yıl aradan sonra yapılan Tarım Sayımı’nın önemine değinerek, verilerin doğru şekilde toplanması için arazi ve köy çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti. Gürer, yapılan çalışmaların yalnızca protokolden ibaret olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray’dan Çin’e bir ayar daha

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Çin’e yönelik gümrük vergilerini tek taraflı olarak indirmeyeceğini, Çin’in de taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir