TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

TİGEM, Safkan Arap Atı Yetiştiriciliğinde Dünya Lideri konumunda

Devletin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), tarihten bugüne profesyonel bir anlayışla safkan Arap atı yetiştiriciliği yapan dünyanın en köklü kuruluşu olarak nitelendirildi.

Osmanlı döneminden günümüze kadar sürekli kayıt altında tutulan soy kütükleriyle safkan Arap atlarını yetiştiren TİGEM, Bursa’daki Karacabey, Malatya’daki Sultansuyu ve Eskişehir’deki Anadolu tesislerinde toplam 1625 safkan Arap atıyla geleneği sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl 308 baş safkan Arap atının satışından 192 milyon lira gelir elde ederek rekor kıran TİGEM, bu yıl da aynı başarıyı hedefliyor. Her yıl düzenlediği müzayedelerde 1 ve 2 yaş arası safkan Arap taylarını satışa sunan TİGEM, bu yılın ilk satışını 19 Haziran Perşembe günü gerçekleştirecek.

Karacabey’deki müzayedede 134 baş koşu tayı sahiplerini bulacak ve aralarında Onurkaan, Ayabakan, Turbo gibi şampiyon atların tayları da yer alacak. Safkan Arap koşu tayı satışları sırasıyla Karacabey, Anadolu Tarım İşletmesi, Sultansuyu ve İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilecek.

Related Posts

Bakan Göktaş açıkladı: Evlenecek gençlere indirim müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8 Nisan’da başvuruları başlayan doğum yardımlarına 287 bin 518 ailenin başvurduğunu açıkladı. Göktaş, “İlk ödemelerimizi Anneler Günü’nün de içerisinde olduğu Mayıs ayında annelerimizin hesaplarına yatıracağız” dedi.

Ali Ülker, yönetim kurulu başkanlığı görevini devretti

Ali Ülker, Yıldız Holding’de 2020 yılı Şubat ayından bu yana sürdürdüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, Yıldız Holding Başkan Yardımcısı ve CEO’su Mehmet Tütüncü’ye devretti.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir