Urla’da 23 Nisan Coşkusu: Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu Konser Verdi
İzmir’in Urla ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu unutulmaz bir konser verdi.
Urla Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen konserde, Yüzbaşı Mehmet Artunç’un şefliğindeki bando, marşlar ve sevilen şarkılardan oluşan özel bir repertuvar seslendirdi.
İlkokul ve ortaokul öğrencileri, coşkularına bayraklarıyla eşlik ederken, marşlara alkışlarla tempo tutarak bayramın tadını çıkardılar. Veliler ise bu anları ölümsüzleştirmek adına cep telefonlarıyla kayıtlar aldı.
Konser sırasında şef Artunç, orkestranın yönetimini kısa bir süreliğine anaokulu öğrencisine bıraktı. Minik şef, kısa süreli yönetimiyle izleyenlerden büyük alkış aldı.
Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, öğrencilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Çocuklarımızın neşesi bizleri de mutlu ediyor. Bu birlikteliğin kıymetini bilmeliyiz. Cumhuriyet bizim için çok değerli, bu değerlere sahip çıkmak ve genç nesillere aktarmak önemlidir.” dedi.
Askeri bando konserini ilk kez izleyen öğrenciler ise heyecanlarını paylaşarak, unutulmaz bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.
Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çevik, öğretmenler ve veliler de katılım gösterdi.
Urla’da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, askeri bandolar yarın saat 11.00’de Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda, 24 Nisan’da saat 11.00’de Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda ve aynı gün saat 13.45’te Seferihisar Ulamış İlkokulu’nda konser verecek.
