Sendikalar günlük en az bin 800 TL istemişti: Bakan Işıkhan’dan toplu iş sözleşmesi açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Toplu Sözleşme Görüşmeleri Devam Ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı için 600 bin kamu çalışanını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine değindi.

Karayolları, demiryolları, elektrik santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastaneler gibi çeşitli kamu kurumlarında görev yapan işçileri kapsayan görüşmelerde, taraflar taleplerini karşılıklı olarak iletti ve müzakereler devam ediyor.

İşçilerin Talepleri Neler?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ortak taleplerini iletti. İşçi kesimini temsil eden bu konfederasyonlar, günlük en düşük ücretin 1.800 TL’ye yükseltilmesi, yılın ilk 6 ayı için yüzde 50, ikinci 6 ayı için yüzde 25 zam yapılması ve yüzde 10 refah payı talep etmişti.

İşveren tarafında ise Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) taleplerin mali etkisini değerlendiriyor. TÜHİS’in çalışmasını tamamlamasının ardından ilk resmi karşı teklifini sunması bekleniyor.

Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde sürece dair ekonomiye değerlendirmelerde bulundu. Işıkhan, “TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’ten teklifler geldi, şu anda detaylı biçimde değerlendiriyoruz. En kısa sürede ortak bir noktada buluşacağız. Görüşmelerin uzun sürmeyeceğini düşünmüyorum” dedi.

Related Posts

Kahvenin keyfini kaçıracak tarife yolda!

Trump’ın Brezilya kahvesine yüzde 50 gümrük vergisi tehdidi, küresel piyasalarda şok etkisi yarattı. ABD’nin en büyük tedarikçisine yönelik bu adım, kahve fiyatlarını zirveye taşırken, sektörün ticaret rotalarını ve arz dengelerini yeniden şekillendirebilir.

Tağşişte ilk sıra zeytinyağının

Tarım ve Orman Bakanlığı, internet sitesi üzerinden yayınladığı ‘taklit ve tağşiş’ listesini bu ay ikinci kere güncelledi. 

Kahve fiyatlarına zam sinyali

Trump’ın tarifeleri kahve fiyatlarını vurdu. ABD’den Brezilya’ya yüzde 50 gümrük vergisi haberi emtia kahve fiyatını yükseltti.

Sanayi üretim endeksi mayısta arttı

Sanayi üretim endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 3,1, yıllık bazda yüzde 4,9 artış gösterdi.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi