Antalya’da Motosiklet Denetimleri Artacak

Antalya’da Motosiklet Denetimleri Artırılıyor: Yeni Stratejiler Devreye Alınıyor

Antalya, motorlu taşıt sayısında lider konumunda olup sık sık motosiklet kazalarına sahne olmaktadır. Bu nedenle motosiklet kullanımına yönelik denetimler önem kazanmaktadır. Motosiklet kaynaklı kazaları önlemek amacıyla Antalya’da uygulanacak olan Motosiklet Kullanıcısı Eğitim İstasyonu Trafik Mobil Karavanı tanıtıldı ve Şahin timleri için hazırlanan yeni motosikletlerin teslim töreni gerçekleştirildi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin liderliğinde gerçekleştirilen törende, Motosiklet Kullanıcısı Eğitim İstasyonu Trafik Mobil Karavanı tanıtımı yapıldı ve 25 yeni motosiklet Şahin timlerine teslim edildi. Vali Şahin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bu motosikletlerin trafik hizmetlerinde kullanılacağını belirterek motosiklet denetimlerinin artırılacağını vurguladı.

Vali Şahin, Antalya’nın Türkiye genelinde nüfusa oranla en fazla motosikletin bulunduğu şehir olduğunu dile getirerek, motosiklet kazalarının yüzde 60’ının ölümlü kazalara yol açtığını ifade etti. Bu nedenle denetimlerin daha sıkı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Vali Şahin, yeni motosikletlerin Emniyet Müdürlüğü ekiplerine güç katacağını belirtti.

Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan ise motosiklet kazalarını önlemek ve trafik denetimlerini daha etkin hale getirmek amacıyla yeni stratejiler geliştirdiklerini söyledi. Arslan, Türkiye’de bir ilk olan motosiklet denetim karavanının devreye alındığını duyurdu. Ayrıca, motosiklet dostu bariyer çalışmalarının desteklendiğini belirterek bu alanda öncü bir çalışma yapacaklarını ifade etti.

Antalya’da motorlu taşıt kullanıcılarının dikkat etmesi gereken noktalardan biri de kask kullanımıdır. Vali Şahin, kaskın sürücüler ve yolcular için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, kask kullanımına yönelik sıfır tolerans politikası izlendiğini ve kask takmayanlara cezai işlem uygulandığını belirtti.

Özetle, Antalya’da motosiklet denetimlerinin artırılması ve yeni stratejilerin devreye alınmasıyla güvenli bir trafik ortamının oluşturulması hedeflenmektedir.

Related Posts

Ordu’da Patlayan Mayın İmha Edildi

Ordu’da dalgıçlar tarafından bulunan patlamış mayın, güvenlik önlemleriyle imha edildi.

Ceylanpınar’da Kundaklama Operasyonu

Nisan, haziran ve temmuzda gerçekleşen kundaklama olayları sonrası 4 şüpheli tutuklandı.

Bakanlıktan 4 il için sarı kodlu uyarı

İçişleri Bakanlığı, Kastamonu, Çankırı, Çorum ve Ankara’nın kuzeydoğusu için gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. Vatandaşlardan sel, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olunması istendi.

Vali Sözer Motokros Alanında İnceleme Yaptı

Bilecik Valisi Sözer, motokros alanında geliştirme görüşmeleri yaptı, spor turizmini destekledi.

Manavgat’ta U Dönüşü Kazası Güvenlik Kamerasında

Manavgat’ta U dönüşü yapan aracın sebep olduğu kazanın görüntüleri güvenlik kamerasında kaydedildi.

Tuncer Bakırhan’dan ‘ittifak’ çıkışı: Kim nereden çıkarıyor bizim birilerine eklemleneceğimizi?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisiyle ilgili “ittifak” tartışmaları üzerine “Kim nereden çıkarıyor bizim birilerine eklemleneceğimizi, birilerinin siyasetini destekleyeceğimizi?” dedi. “Demokratik olmayan bir anayasaya destek vermeyeceklerini” belirten Bakırhan, “Bu süreç başarılı da olsa biz muhalefet kimliğimizi koruyacağız” diye konuştu.