Papa Franciscus’tan Sudan’a Barış Çağrısı

Papa Franciscus, Sudan’daki Savaşa Son Verme Çağrısında Bulundu

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı’na bakan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını yaptı.

Papa Franciscus, Sudan’daki çatışmalara dikkat çekerek, Nisan 2023’te başlayan savaşın dünyanın en ciddi insani krizlerinden birine sebep olduğunu ve Güney Sudan’da dramatik sonuçlar doğurduğunu vurguladı. Papa, her iki ülke halkına da kardeşlik, dayanışma ve şiddetten kaçınma çağrısında bulunarak, savaşan taraflara müzakere masasına oturma çağrısını yineledi.

Papa Franciscus, uluslararası toplumu, yerinden edilmiş kişilere yardım etme ve barış için çaba sarf etme konusunda harekete geçmeye çağırarak, insanların acılarını hafifletmek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Vahap Seçer’den CHP’lilere: ‘Gün; kırgınlıkları, rekabeti, kişisel kaygıları bir yana bırakma günü’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP’nin toplumsal muhalefetin omurgası olduğunu vurgulayarak, ”Gün; ortak akılla, ortak vicdanla, ortak mücadeleyle bir olma günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu karanlık dönemi ancak birlik ve beraberlik içinde aşabiliriz” dedi.

Aykut Erdoğdu cezaevinden seslendi: ‘Geniş kapsamlı tutuklamalara hazırlıklı olun’

İBB’ye yönelik soruşturmada gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Bu aşamadan sonra dalga dalga operasyonlara, geniş kapsamlı tutuklamalara, baskıya ve şiddete hazırlıklı olmanızı rica ediyorum. Bu zor günlerde yapacağınız en büyük hata korku ve umutsuzluğa kapılmaktır” dedi.

Öğretmen akrabası tarafından katledildi

Malezya’nın Sabah eyaletindeki Tuaran bölgesinde, 41 yaşındaki öğretmen Celesty Christy Celestina Sili, dün ailesine ait evin arka kısmında ölü bulundu. Olay, adres numarası bulunmayan bir evde meydana geldi. Polis ekipleri, ihbar üzerine aynı gün 47 …

Bakan Uraloğlu duyurdu: Çamlıca Kulesi’ne benzer verici kuleler 30 şehre kurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca ve Çanakkale’deki verici kule modellerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı. ’30 İl Ortak Kule Altyapısı Projesi’ kapsamında, Çamlıca Kulesi’ne benzer televizyon ve radyo verici kulelerinin 30 büyükşehirde inşa edileceği belirtildi.

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

Suriye’deki orman yangını 3 gündür sürüyor

Suriye’nin Lazkiye ilinde çıkan orman yangınlarında itfaiye erleri alevlerin arasında kaldı. Suriye Afet ve Acil Durumlar Bakanı Raid Salih yaptığı açıklamada, söndürme çalışmalarına destek amacıyla Türkiye’den yardım talep ettiklerini belirtti.