Kartalkaya Yangınında Soruşturma Devam Ediyor

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut’tan Açıklama: Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Otel Yangını İnceleniyor

Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otel yangınıyla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Barut, herkesin iddianame ya da bilirkişi raporu ile detayları öğreneceğini ifade etti.

Adliye binası önünde konuşan Barut, Grand Kartal Otel’deki acı olay nedeniyle tüm ülkeye başsağlığı diledi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı detaylı bir şekilde devam ettirdiğini aktaran Barut, oteldeki incelemelerin halen devam ettiğini, 9 kişinin tutuklandığını ve 4 kişinin ise gözaltında tutulduğunu belirtti.

Barut, bilirkişi raporuna göre kusuru olan diğer şüphelilerin de yakalanacağını ve soruşturmanın devam edeceğini vurguladı.

Bolu Barosu’nun süreci titizlikle takip ettiğini belirten Barut, hayatını kaybedenlerin ve yaralananların haklarının korunması için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.

Barut’a göre, yangının restoran bölümünde başladığı ve hızla yayıldığı tespit edildi. Şüphelilerin ifadelerinden ziyade delillerin toplanmasının önemli olduğunu vurgulayan Barut, soruşturmanın adil ve doğru bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

CHP’li isimden ‘Yenidoğan Çetesi’ açıklaması: ‘Bakan Memişoğlu bu durumun sorumlusudur!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Yenidoğan Çetesi” ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu dava AKP’nin ‘Sağlıkta Dönüşüm’ denilerek yıllardır uygulanan piyasacı politikalarının sonucu, kamu bütçesini yağmalama amaçlı denetimsizlik düzeninin insan hayatını nasıl hiçe saydığını ortaya koyan bir ibret vesikasıdır” dedi.

Hatay’ın ardından Mersin’de de orman yangını çıktı

Öğle saatlerinde Hatay’da başlayan orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak Mersin’in Bozyazı ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi: CHP’den ilk tepkiler…

CHP’nin 38. Olağan Kurultay davasına ilişkin bugün görülen duruşmada erteleme kararı çıktı. CHP’den erteleme kararına ilişkin tepkiler gecikmedi. İşte ilk tepkiler…

Adıyaman’da eşi tarafından tüfekle vurulan 69 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde eşi tarafından tüfekle vurulan kadın yaşamını yitirdi.

İstanbul Barosu’ndan gözaltına alınana avukatlarla ilgili açıklama

İstanbul Barosu, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirilen bir etkinlikte 40 yurttaşla birlikte avukatların da gözaltına alındığını belirterek, “Avukatlara yönelik gözdağı niteliğindeki artan uygulamalar, demokratik toplum düzenine açık bir müdahaledir” açıklamasını yaptı.

CHP’li Bulut’tan ‘600 troll’ iddiasına suç duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, hakkında “600 kişilik troll timi var” yalanı uydurulduğunu ifade ederek, “Bu asılsız iddiayı ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Yargı önünde bunun hesabını vereceklerdir” dedi.