İsrail’den Yemen’de hava harekâtı: DSÖ Başkanı Tedros havalimanı saldırısının ortasında kaldı

İsrail, Yemen’in başkenti Sana’da bulunan uluslararası havalimanı dahil bir dizi hedefe hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırısında Hudeyde Limanı da hedef alındı.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sana’daki uluslararası havalimanında saldırının gerçekleştiği sırada bulunuyordu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hava kuvvetlerinin saldırıyı gerçekleştirdiğini belirterek, “Husi terör örgütü”nün hedef alındığını savundu.

Netanyahu, “İran’ın kötülük ekseninin terör kolunu ortadan kaldırmaya kararlıyız” açıklamasında bulundu.

DSÖ Başkanı Tedros, Yemen’deki tutuklu BM personelinin serbest bırakılması ve ülkedeki insani durumun değerlendirilmesi için Yemen’de bulunduğunu belirtti.

Tedros, saldırı sırasında yaşananları şu şekilde aktardı: “Yaklaşık iki saat önce Sana’dan uçağa binmek üzereyken, havaalanı bombardımana uğradı. Uçağımızın mürettebatından biri yaralandı. Havalimanında en az iki kişinin öldüğü bilgisi geldi.”

“Hava trafik kontrol kulesi, terminal binası ve bulunduğumuz yerden sadece birkaç metre ötedeki pist hasar gördü.”>

Sana’daki havalimanından yayınlanan görüntülerde, saldırıyla birlikte büyük bir panik yaşandığı açıkça görülüyor.

Husilerin kontrolündeki bir haber ajansı, saldırılarda 3 kişinin öldüğünü ve yaralılar olduğunu bildirdi.

Liman ve havalimanının yanı sıra iki enerji santralinin de saldırıya uğradığı belirtildi.

Husiler, İsrail’in Gazze savaşını başlatması sonrasında, Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik nakliyeleri hedef almaya başladı.

Related Posts

Günler sonra bulundu: 24 yaşındaki Emirhan göldeymiş

Adana’da 28 Mayıs’ta Seyhan Baraj Gölü’nde kaybolan gencin cansız bedeni bulundu.

Merz-Trump Zirvesi: Transatlantik İlişkilerde Yeni Dönem mi Başlıyor?

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, göreve gelişinden kısa süre sonra ABD Başkanı Donald Trump ile ilk yüz yüze görüşmesini Perşembe günü Beyaz Saray’da gerçekleştirecek. Gündemde Ukrayna savaşı, Rusya yaptırımları, NATO’nun geleceği ve transatlantik ticaret ilişkileri var.

Tekirdağ’da ilginç görüntü: Eşinden boşanmasını göbek atarak kutladı

Tekirdağ’da kumar oynadığı gerekçesiyle eşinden boşanan kadın, göbek atarak kutlama yaptı.

Savaşın eşeğinden dönen komşu ülkeler, askerlerini sınırdan çekiyor

Pakistan ve Hindistan, son çatışmaların ardından sınırdaki asker sayısını kriz öncesi düzeye çekmeye başladı. Ancak Pakistan Genelkurmay Başkanı Mirza, nükleer tehdit barındıran bu gerilimin gelecekte daha geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu.

Rusya: Rus heyeti, Ukrayna ile İstanbul’daki 2 Haziran müzakerelerinde hazır olacak

Rusya: Rus heyeti, Ukrayna ile İstanbul’daki 2 Haziran müzakerelerinde hazır olacak

İmamoğlu’ndan iktidar seçim çağrısı: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne, millet karar versin!

İmamoğlu’ndan iktidar seçim çağrısı: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne, millet karar versin!